drva

 

Spoštovani! 

Karitas ima tudi letos na voljo nekaj denarnih sredstev za plačilo ogrevanja za letošnjo zimo (2021/22). Pomoč je namenjena družinam in posameznikom pri nakupu kurjave oz. ogrevanja in sicer drv, olja, plina ter izjemoma bele tehnike. Plačali bomo del stroškov za ogrevanje, račun za drva ali položnico za stroške ogrevanja (ločeno od drugih stroškov). Neplačano položnico dodajte prošnji. Prednost imajo tisti, ki v prejšnjih letih pomoči še niste prejeli. Če imate ogrevanje na skupni položnici z drugimi stroški, obvezno napišite, koliko € na mesec ste porabili za kurjavo. Odobrena pomoč naj bi se porabila v dveh mesecih.

Če ste v stiski:
- napišite osebno prošnjo, v kateri opišite svojo situacijo ter katero vrsto ogrevanja imate: drva, kurilno olje, toplovod, drugo....(naslov, telefon, e-mail, datum, podpis...)
- napišite vse podatke družinskih članov: ime, priimek, roj. datum
- podpišite priloženo izjavo o varstvu osebnih podatkov

PRILOŽITE:
- zadnja plačilna lista ali odrezek od pokojnine
- zadnji trije bančni izpiski, za vse člane, ki imajo trr
- odločba o socialni pomoči
- odločba o otroškem dodatku
- odločbo o varstvenem dodatku
- potrdilo o nadomestilu za brezposelnost
- katastrski dohodek
- potrdilo o nadomestilu za čas bolniške

Vse skupaj, najkasneje do 29. 9. 2021, pošljite na naslov Župnijska Karitas Železniki, Trnje 23, 4228 ŽELEZNIKI ali oddajte v župnišču. V obravnavo, ki je predvidena v novembru, bomo poslali samo pravočasno prejete in popolne prošnje.

Če veste še za koga, ki bi potreboval pomoč pri nakupu kurjave, mu lahko posredujte ta navodila!

Lepo vas pozdravljamo!

ŽK ŽELEZNIKI

 


Pomoč pri nakupu šolskih potrebščin je namenjena osnovnošolcem in srednješolcem.

Upravičenci boste dobili bone za DZS, veljavne do 31. 10. 2021. Boni niso unovčljivi, prav tako v trgovinah ne vračajo gotovine, če je vrednost nakupa manjša od vrednosti bona. Če pa vrednost presega vrednost bona, mora kupec razliko doplačati.

Namenjeni so samo za nakup nujnih potrebščin.

Če pomoč želite napišite prošnjo v kateri opišete svojo situacijo, Napišete ime, priimek in datum rojstva vseh družinskih članov, naslov, telefonsko številko, na katero vas lahko pokličemo, e-mail, če ga imate. Nujno napišite razred ali letnik katerega bo otrok obiskoval v šolskem letu 2021-22.

 

Nujne priloge:

- vsa dokazila o družinskih prejemkih (zadnja plačilna lista vseh zaposlenih, zadnji odrezek od pokojnine)

- odločba o socialni pomoči

- odločba o otroškem dodatku

- odločba o štipendiji

- odločba o subvenciji najemnine

- potrdilo o nadomestilu za brezposelnost

- zadnji trije bančni izpiski

- katastrski dohodek

- potrdilo o nadomestilu za čas bolniške

-potrdilo o šolanju za šolsko leto 2021/22 ali spričevalo o opravljenem letniku (za srednješolce)- če ga še ne boste imeli, ga oddajte takoj ko bo konec šolskega leta, prošnjo oddajte do roka

-potrdilo o vpisu za otroke, ki gredo v 1. razred

-podpišite priloženo izjavo o varstvu osebnih podatkov

 

Vse skupaj, najkasneje do 29. 6. 2021 pošljite na naslov Župnijska Karitas Železniki, Trnje 23, 4228 ŽELEZNIKI ali oddajte v župnišču v Železnikih. Lahko tudi skenirate in pošljete na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Oddajte čimprej, potrdila o šolanju lahko oddate tudi naknadno.

Obravnavali bomo samo popolne in pravočasno oddane prošnje.

ŽK ŽELEZNIKI


Pomoč pri nakupu šolskih potrebščin je namenjena osnovnošolcem in srednješolcem.


Upravičenci boste dobili bone za DZS, veljavne do 31. 10. 2020. Boni niso unovčljivi, prav tako v trgovinah ne vračajo gotovine, če je vrednost nakupa manjša od vrednosti bona. Če pa vrednost presega vrednost bona, mora kupec razliko doplačati.

Namenjeni so samo za nakup nujnih potrebščin.

Če pomoč želite napišite prošnjo v kateri opišete svojo situacijo, Napišete ime, priimek in datum rojstva vseh družinskih članov, naslov, telefonsko številko, na katero vas lahko pokličemo, e-mail, če ga imate. Nujno napišite razred ali letnik katerega bo otrok obiskoval v šolskem letu 2020-21.

 

Nujne priloge:

- vsa dokazila o družinskih prejemkih ( zadnja plačilna lista vseh zaposlenih, zadnji odrezek od pokojnine)

- odločba o socialni pomoči

- odločba o otroškem dodatku

- odločba o štipendiji

- odločba o subvenciji najemnine

- potrdilo o nadomestilu za brezposelnost

- zadnji trije bančni izpiski

- katastrski dohodek

- potrdilo o nadomestilu za čas bolniške

-potrdilo o šolanju za šolsko leto 2020/21 ali spričevalo o opravljenem letniku (za srednješolce)- če ga še ne boste imeli, ga oddajte takoj ko bo konec šolskega leta, prošnjo oddajte do roka

-potrdilo o vpisu za otroke, ki gredo v 1. razred

-podpišite priloženo izjavo o varstvu osebnih podatkov

 

Vse skupaj, najkasneje do 5. 7. 2020 pošljite na naslov Župnijska Karitas Železniki, Trnje 23, 4228 ŽELEZNIKI ali oddajte v župnišču v Železnikih.

Oddajte čimprej, potrdila o šolanju lahko oddate tudi naknadno.

Obravnavali bomo samo popolne in pravočasno oddane prošnje.

ŽK ŽELEZNIKI

Ljudska univerza Škofja Loka

Vabimo vas na delavnico Nega in oskrba starejših, ki bo potekala v treh terminih po dve šolski uri v Kulturnem domu Železniki. Delavnice organiziramo v sodelovanju s Centrom slepih in starejših Škofja Loka

 

Strokovne delavke CCS bodo prikazale in posredovale naslednja znanja:

Ponedeljek, 15. 1. 2018 ob 16.30 uri
- Podlaganja in nameščanja v razbremenilne položaje
- Rokovanja z invalidskim vozičkom
- Presedanja na voziček, stranišče kopalno kad

Ponedeljek, 22. 1. 2018 ob 16.30 uri
- Obračanje in posedanje v postelji
- Menjava plenic
- Preoblačenje bolnika v postelji
- Kopanje nepokretnega bolnika

Ponedeljek, 29. 1. 2018 ob 16.30 uri
- Staranje, starost in bolezni v starosti
- Preventiva
- Kaj je demenca, prepoznavanje in zdravljenje.

Delavnice so brezplačne, izvedene bodo v okviru projekta Lokalna učna središča, ki ga financira Evropska unija in Republika Slovenija.

Prijave sprejemamo po e-pošti (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) ali po telefonu (04/506 13 60), kjer dobite tudi dodatne informacije.

Jaka Šubic
vodja izobraževanja odraslih

karitas logo

Karitas v Sloveniji uresničuje socialno pastoralno poslanstvo Cerkve s tem, da pričuje za evangeljsko ljubezen in jo udejanja tako, da pomaga vsakemu človeku v stiski, zagovarja revne, zapostavljene in obrobne, gradi pravičnejšo družbo in sodeluje z drugimi humanitarnimi in socialnimi organizacijami v Cerkvi in družbi.

Župnijska Karitas Železniki je bila ustanovljena leta 1991. Trenutno je ob vodstvu g. župnika in pomoči g. kaplana aktivnih dvajset sodelavk, če pa potrebujemo dodatno pomoč, nam vedno radi priskočijo na pomoč člani ŽPS, pevci, skavti, mladina in drugi župljani, česar smo zelo veseli.

Naša dejavnost vključuje prvo socialno pomoč družinam in posameznikom v stiski, materialno pomoč, enostavno svetovanje, počitnice otrok in družin, šiviljski, kuharski in zgodovinski ter tečaj nege na domu. Za starejše župljane se vsako leto daruje sveta maša, priredi družabno srečanje in romanje. Skromno jih obdarimo v božičnem času in se jih ob rojstnem dnevu spomnimo z voščilnico, ki jo, če je le mogoče, izročimo osebno.

Med prvimi v Sloveniji smo leta 1992 pričeli z organizacijo dobrodelne tombole. S pomočjo sponzorjev in kupcev tombolskih kartic ter glasbenih in ostalih zanimivih gostov, pomagamo pomoči potrebnim (za misijone, za skupnost Srečanje, za materinski dom v Višnji Gori …). Pred prazniki izdelujemo voščilnice in adventne venčke, ki jih prodajamo za potrebe župnijske Karitas. S temi izdelki sodelujemo tudi na Andrejevem sejmu.

V poplavah, septembra 2007, smo tudi mi izgubili svoj prostor v Jegličevem domu, tako da smo trenutno ''brezdomci''. Se pa že veselimo, da bomo dobili streho nad glavo v novozgrajenem župnijskem domu. Takrat bomo ponovno uvedli tudi uradne ure.

Trenutno nas lahko ob kakršni koli stiski pokličete na telefon št. 051 241 254 ali v župnišče.

Mateja Tušek

 

Župnijska karitas Železniki

Trnje 23

4228 Železniki

TRR: 0700 0000 1031 394

 

Go to top