Tine Povirk 300»Božjo voljo spolnjevati« (prim. Mt 7,21)

Sem Tine Povirk, rojen 5. junija 1991 v župniji Ihan (občina Domžale). Hodil sem na Škofijsko klasično gimnazijo v Šentvidu (2006-10). Takoj zatem sem se vpisal na Teološko fakulteto v Ljubljani in vstopil v bogoslovje.

Po treh letih študija so me poslali študirat v Rim, kjer sem dokončal študij Teologije. Pred diakonskim posvečenjem sem zaprosil za enoletno izkušnjo bivanja bogoslovcev in duhovnikov v skupnosti Gibanja fokolarov v Loppianu (blizu mesta Firence). Oktobra leta 2016 me je msgr. nadškof Stanislav Zore posvetil v diakona skupaj s kapucinom br. Lukom Modicem (iz župnije Bloke).

Na praznik sv. Petra in Pavla naslednje leto pa naju je v ljubljanski stolnici posvetil v mašnika. Skupaj s »primorskim« novomašnikom Gabrielom Kavčičem sem odšel na podiplomski študij v Rim na papeško univerzo Lateran. Študij sem na dan sv. Jožefa letos marca prekinil in prišel bivat v župnijo Planino pri Rakeku. Vsak dan sem hodil maševat na Sveti Vid nad Cerknico, kjer sem začasno prevzel opravila v župniji.

Sem vesel, da sem duhovnik, da bom kaplanoval in nabiral izkušnje tu v Železnikih, Zalem logu in Dražgošah predvsem pa se bom trudil živeti še naprej svoje novomašno geslo: »Božjo voljo spolnjevati« (prim. Mt 7,21).

Tine Povirk, kpl

Go to top